Despre mine

life & yoga cu carmen

Lucruri care spun ceva despre mine în acest moment  în care noi ne întâlnim.

Carmen manea Vârgă

Am 37 de ani și cu bucurie spun că încă învăț.

Am absolvit Facultatea de Filosofie și Științe social politice în anul 2009, iar în 2012 am absolvit masterul în Marketing și comunicare politică, la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași.

În 2015 am avut primul contact cu yoga. În același an am mers pentru prima oară la un curs de meditație Vipassana, în Grecia. Ulterior, am continuat anual să merg la câte un curs de 10 zile, în calitate de meditator sau voluntar, cel mai recent fiind cursul din România unde am participat ca și servitor (adică am lucrat pentru facilitarea cursului alături de ceilalți voluntari și am meditat în același timp), la cel de-al 9lea curs. Le voi enumera aici, în ordinea lor, începând cu cel din 2015 din Grecia, 2016 Portugalia, 2017 România, 2018 Macedonia, 2019 Polonia, 2020 și 2021 România, 2022 Ungaria, 2023 România. 

În Ianuarie 2020 m-am înscris la cursul de 200 h de instructor de Hatha yoga tradițională în cadrul Paramanand Insitute of Yoga Sciences and Research, Indore, India. Întrucât acesta a fost anul în care pandemia a debutat în Europa, cursul s-a mutat online, a început în Noiembrie, și s-a întins pe durata a 3 luni, absolvindu-l în ianuarie 2021. Tot de atunci am început să facilitez clase de yoga cu grupul, care continuă fără de oprire deja de 3 ani.

În aprilie 2021 am deschis oficial studioul de yoga Hari OM, poate singurul spațiu dedicat practicii yoga din Iași.

În Septembrie 2022 am parcurs un nou curs, de 50 ore numit YIN & YANG JOURNEY, 50h Radiant heart and womb wisdom. Acesta s-a desfășurat în Corfu (Grecia), în cadrul școlii INEA YOGA, sub îndrumarea minunatei Eleanor Evrard E-RYT. În urma acestui curs am început să integrez în practica noastră elemente de yin yoga și clase de yin yoga de sine stătătoare.

Din August 2022 am început colaborarea cu o companie din Iași, asigurând clase de yoga săptămânale pentru angajați. Ulterior, am început să colaborez cu a 2a companie din Iași. 

În Februarie 2023 am început să facilitez clase pentru un grup de refugiați din Ucraina, la invitația unui ONG local. Aceste clase se întâmplă în prezența unui translator, și continuă deja de mai bine de 10 luni.

În August 2023 am parcurs un workshop pentru a înțelege mai bine sistemul Chakrelor. Această experiență denumită Journey to the Goddess a durat 32 de ore, a avut loc în Lago d’Orta, Novara (Italia), sub îndrumarea lui Clemens Biedrawa (Matsya Kundalini Yoga Academy, Viena, Austria).

În perioada Octombrie – Decembrie 2023 am desfășurat un proiect pilot în cadrul unei grădinițe din Iași, facilitând clase pentru copii, constând în mișcare și exerciții de dezvoltarea a abilităților de autocontrol și focusare a atenției. 

Iar atunci când nu sunt în studio, cel mai probabil sunt la cafenea. Bistro „La noi” este afacerea pe care o administrez alături de soțul meu, se află în centrul orașului, și mai mult ca sigur ți-ai băut cafeaua aici, cel puțin o dată. Ambele activități mă aduc în fața oamenilor, în diferite ipostaze, iar eu pot doar să mă bucur de entuziasmul tuturor celor cu care am ocazia să mă întâlnesc. 

Am ceva de învățat de la fiecare. Mulțumesc! Să ne vedem sănătoși!

Carmen

Yoga Instructor

Bistro Owner

Femeie curioasă

repere

ce spun alții despre experiența cu carmen

Feedback primit de la persoane care au practicat cel puțin o clasă de yoga sub îndrumarea mea.

Mi-am regăsit zeița din mine, m-am bucurat de respirația mea, de corpul meu. Carmen, ești minune!
Crsitina
Belgia
Scroll to Top